Isolatie van platte bitumen daken.


Wij werken ook alleen hier met het allerbeste,


De voordelen van PIR


Het grootste voordeel van PIR tegenover de klassiekere materialen is de hoge isolatie: 0,023 - 0,026 W/Mk. Ter vergelijking: glas- of rotswol halen 0,040. PIR isoleert bijgevolg ongeveer 1,7 keer beter voor dezelfde dikte. Je buitenmuur geïsoleerd met PIR blijft relatief dun en is uitstekend geïsoleerd.
PIR neemt ook zo goed als geen vocht op, je hebt automatisch een vochtongevoelige isolatie die, als je de naden goed afplakt (bijvoorbeeld met alutape) ook dadelijk je dampscherm vormt. Om dit nog te verhogen heb je PIR-platen die met alufolie bekleed zijn en geleverd worden met tand en groef. Andere PIR-platen hebben een bitumenbekleding die specifiek wordt aangeboden voor platte daken waarop een roofing of EPDM wordt gebrand of gekleefd. Deze platen komen bovenop het dak en uiteraard, onder de roofing. Een nieuwe ontwikkeling zijn PIR-platen met een dun laagje minerale wol (rotswol). Deze platen zijn dan weer uitstekend voor het isoleren van een spouwmuur. De samendrukbare minerale wol maakt dat de stijve PIR-plaat volledig zal aansluiten tegen de binnenmuur en niet door bijvoorbeeld mortelresten hier en daar weg zal staan van de muur waardoor er isolatieverliezen kunnen ontstaan.
Het materiaal is ook licht, kan gesneden of zonder inspanning gezaagd worden en is vlot verwerkbaar. Het irriteert de huid ook niet (denk maar aan de jeukende glaswol).
PIR rot niet, neemt geen water op, is afgetaped dadelijk ook je dampscherm (je moet er achteraf geen bij plaatsen) en heeft op dit ogenblik een bewezen hoogste isolatiecoëfficiënt. Een ideaal materiaal voor je gebouw.

WELKOM

PLATTE DAKEN
ISOLATIE
DAKRENOVATIE
CONTACT
JAN COX   DAKDEKKERSBEDRIJF